przepis własny
Święta, Święta i po Świętach! Dla mnie oznacza to powrót do nauki, powrót na zajęcia, a przede wszystkim powrót na dietę. Koniec z podjadaniem ciasteczek, oszukiwaniem przy obiedzie i zjadaniem trzech kawałków makowca na raz. Oczywiście nie powstrzyma mnie to od gotowania i pieczenia dla innych!
Z okazji Nowego Roku na pyszne niedzielne śniadanko zrobiłam więc przyszłemu mężusiowi słodkie pancakes. Przepis inspirowany jest stroną Tasty na Facebook, jednak proporcje i podanie to już cała ja. Na oko oceniłam ile potrzeba na jednoosobową porcję i... I tyle. Wyszło super - słodkie, bananowe, lekko chrupiące od płatków owsianych. Nie powstrzymałam się oczywiście od skosztowania małego kawałeczka - w końcu nie chciałam eksperymentem otruć narzeczonego!
Polecam bardzo na śniadanie, podwieczorek lub grzeszną przekąskę w łóżku - zdecydowanie nie jest to nisko kaloryczne danie :)
Dodatkową zaletą jest fakt iż smakują one dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno, dlatego sprawdzą się jako drugie śniadanie zabrane w pudełku na długi dzień pełen pracy i obowiązków!
Tą delikatną spalenizną proszę się nie przejmować - dziś jest 1 stycznia, więc smażyłam je trochę niewyspana i cóż... wczorajsza haha.
Tą delikatną spalenizną proszę się nie przejmować - dziś jest 1 stycznia, więc smażyłam je trochę niewyspana i cóż... wczorajsza haha.
Ocena dania - 8/10
Cena dania - 5 zł
SKŁADNIKI:
- 1 banan
- pół szklanki błyskawicznych płatków owsianych
- 1 jajko
- pół tabliczki czekolady
PRZYGOTOWANIE:
Banana rozgnieć w misce. Dodaj do niego jajko i wymieszaj. Czekoladę pokrój w drobną kosteczkę i razem z płatkami owsianymi dodaj do bananów. Mieszaj do połączenia składników. Rozgrzej patelnię i usmaż po kolei 3 małe pancakes. Podawaj z cukrem pudrem / syropem klonowym / startą na tarce czekoladą.
Smacznego!







Brak komentarzy:
Prześlij komentarz